Útmutató a textilcsibe varrásához

Útmutató a textilcsibe varrásához

Inspiráció a húsvéti dekorációhoz

1

 

Közeleg a tavasz és a húsvéti ünnepek, és lehet, hogy már azon gondolkodsz, hogyan és mivel tudnád csinosabbá tenni otthonod?

Egyszerű útmutatót ajánlunk egy szép húsvéti dekoráció elkészítéséhez, amely egy kis tavaszt hozhat az otthonodba. Varrj meg velünk egy imádnivaló textilcsibét. Elég lesz egy kis darab a textilünkből, maga a varrás kevés időt vesz igénybe és a végeredmény igazán remek lesz :) Csibéink tökéletes húsvéti dekorációk lesznek.

Gyártási idő: 20 perc

Nehézségi fok: kezdőknek is megfelelő

Szükségünk lesz:

2

Hogyan készítsük el?

Mi leegyszerűsítjük számodra a csibe előállítását, köszönhetően a szabásmintánknak, amelyet közvetlenül nálunk találhatsz meg. Csak nyomtasd ki és vágd ki a részeket. Maga a varrás is egyszerű lesz. Meglátod, ügyesen fog ez menni. A folyamatot le is egyszerűsítheted, például úgy, hogy nem fogod átsteppelni a filc részeket.

1. Nyomtasd ki és vágd ki a vágósablonokat.

3

4

 

2. Vágjuk ki a pamutvászonból az adott részt.Megjelöljük a szemek és egyéb részek helyét.

5

6

 

3. Ragasszuk össze a filcet filccel. Így vastagabb anyagot kapunk.Megrajzoljuk a részeket (lábak, taraját és csőrét)amelyeket aztán egyenes öltéssel a jelölés helyére varrunk. Ezután kivágjuk a közvetlenül a varrás melletti részt. Javasoljuk, hogy először rajzold meg a részeket, majd varrd össze őket, és csak ezután vágd ki őket. Csak egy réteg filcet használhatsz. A részek azonban nem fogják olyan szépen megtartani a formájukat. Nem kell összevarrni a részeket, amennyiben jól összeragasztottad őket. De az összevarrtak viszont szebben néznek ki ;)

7

8

9

10

11

 

4. Vágjuk ki a szemeket a nem ragasztott filcből. Ezeket gombostűvel feltűzzük, majd (a jelzett helyen) a szövetrészhez varrjuk 

12

13

 

5. Gombostűzzük meg és varrjuk a filcrészeket a textil részhez. Az elhelyezkedést apró bemetszések jelzik. Varrjunk kb. 0,5 cm-re a szélétől.

14

 

6. Hajtsuk be a textilrészt. Gombostűzzük meg és varrjuk át a anyagcsibénk két oldalát. Az utolsó, vagyis az alsó oldalt hagyjuk varratlanul. Varrjunk 1 cm-re a szélétől.

15

16

 

7. Filc/nemezrészek és fűzők összekapcsolásával lábakat készítünk. A zsinór 15 cm hosszú. A lábak filcrészein kis lyukakat készítünk, amelyekbe befűzzük a pamutzsinórunkat. Ezután a végükön csomózzuk őket.

17

18

 

8. Fordítsuk ki a textilrészt - a csibe testét - a szín oldalára, és töltsük meg üreges szálakkal.

19

20

 

9. Rögzítsd gombostűvel az elülső rész közepét és a hátsó rész közepét (a hajtás helyén). Ezután fokozatosan rögzítjük a teljes alsó élt a lábak beillesztésével ebbe a varrásba.

21

 

10. A feltűzött alsó oldalt egyben varrjuk meg beillesztett lábakkal.

22

 

11.A szem filc részeire gyöngyöket varrunk. Ezek szolgálnak majd pupillaként ;)

23

24

 

A dekorációnkat megvarrhatod az otthon lévő anyagmaradékokból is. Bárhová is fogod tenni a csibéket,imádnivalónak és modernnek fognak kinézni :)

25

26

 

Készíts egy szép húsvéti dekorációt a csibéinkkel.


Ha gondot okozna néhány lépés, találsz egy videós útmutatót, amely segíthet a varrásban.

HOGYAN VARRJUNK EGY HÚSVÉTI TEXTILCSIBÉT ⎹ @TakoyHU

HOGYAN VARRJUNK EGY HÚSVÉTI TEXTILCSIBÉT ⎹ @TakoyHU
Hamarosan itt a tavasz és a húsvéti ünnepek, és azon gondolkodsz, hogyan és mivel tedd csinosabbá lakhelyedet? Egy egyszerű útmutatót kínálunk egy aranyos húsvéti dekoráció elkészítéséhez.