Rácsvédő kiságyba

Rácsvédő kiságyba

 

1

Minden édesanya a legnagyobb kényelmet szeretné a kisbabájának. Ezért a Takoy-nál pamut panelek gyűjteményét készítettük el a kiságyba lévő rácsvédő egyszerű elkészítéséhez.

A praktikus és gyönyörűen játékos rácsvédőnek számos előnye van. Nemcsak megvédi a babát a huzattól és tompítja a kiságyhoz való ütődést, hanem a baba kényelmét és biztonságérzetét is biztosítja. Egy rövid eljárás során megmutatjuk, hogyan varrhatunk egy ilyen rácsvédőt.

 

 

Szükségünk lesz:

2

 

1. A megjelölt vonalak szerint kivágjuk a rácsvédő részeit. 

3

2. A rácsvédő kivágott részeit helyezzük az a pamutvászon anyagra, ami majd a rácsvédőnk hátsó oldalaként fog szolgálni. Ezután vágjuk ki a részeket az anyagból.

4

5

 

3. Helyezzük a rácsvédő részeit a vatelinre, rögzítsük gombostűvel és szabjuk ki őket. 

6

7

 

4. Vágjuk el a szalagokat (kb. 60 cm hosszúak), amelyeket a rácsvédő széleire fogunk rávarrni.

8

 

5. Hajtsd félbe a szalagot és tűzd fel a rácsvédő sarkába, a felső szélétől 2 cm-re, a hajtás párhuzamos a védőburkolat szélével. Hasonló módon rögzítsük a szalagot az oldalsó szélétől szintén 2 cm-re.

9

10

11

 

6. Varrjuk fel a szalagokat a rácsvédőre.

12

13

 

7. Helyezzük az elülső darabot a vatelinre, és varrjuk össze őket 0,5 cm-re.

14

15

16

 

 

8. Helyezd a rácsvédő hátsó oldalát az előkészített részre úgy, hogy azok egymás felé nézzenek, és gombostűzzük össze őket, majd varrjuk össze, kihagyva a megfordításhoz szükséges lyukat. Vigyázunk, hogy varrás közben ne rögzítsük a szalagokat a varráshoz.

17

18

 

9. Vágjuk le a sarkokat, és fordítsd ki a rácsvédőnket a varratlan nyíláson keresztül a szín oldalára.

19

20

 

21

 

10. A varrásráhagyás széleit hajtsuk befelé, és gombostűzzük össze a részeket. A széleinél keskenyen varrjuk össze a nyílást.

22

23

24

Ugyanígy járunk el a rácsvedő többi részével is. A szalagok elhelyezését tetszés szerint alakíthatod.

25



Így könnyedén készíthetsz rácsvédőt a Takoy-al.

26

27

 

TIPP: ha nem háromrészes, hanem egész rácsvédőt szeretnél, akkor ezt úgy oldhatod meg, hogy a kivágás után egyszerűen összevarrod a darabokat az oldalszéleknél. Ez a rácsvédő minden egyes rétegére vonatkozik - az elülső, a belső (vatelin) és a hátsó rétegre. Ezután folytathatod a munkád az utasításunkkal.