Hogyan varrjunk egy lenvászon kenyérzsákot

Hogyan varrjunk lenvászonból kenyérzsákot

Ideális környezetbarát ajándék

1

 

 

Egyre népszerűbbek az élelmiszerekhez való ökológiai textiltáskák.

Ami nagyon pozitív hír! Mindannyian tudjuk, hogy a környezetbarát textilzacskók kíméletes és újrafelhasználható helyettesítői a hagyományos zacskóknak és csomagolásoknak. Többször használhatók, praktikusak és tartósak. Egy ilyen táskát fogunk mink is megvarrni. Látni fogod, hogy maga a textiltáska elkészítése igen rövid időt vesz majd igénybe, míg a használata viszont sokáig fog tartani ;)

Légy környezetbarátabb velünk.

Egy szendvics méretű zacskót fogunk megvarrni. Természetesen bármilyen más méretben is megvarrhatos a kenyérzacskót.

Gyártáshoz lenvászont választottunk. Az itt található természetes len élelmiszer tanúsítvánnyal . Ez egy nemes anyag, amely vonzó az egészséges életmód iránt érdeklődők számára.

Miért is a lenvászont választottuk meg a kenyérzsák varrásához?

Mert:

  • A vászon tartós és ellenálló
    A szálak erős vászonszövésének köszönhetően a vászonszövet ellenáll a nyújtásnak és a súrlódásnak. Ráadásul magas hőmérsékleten is mosható, anélkül, hogy attól kellene tartani, hogy a szálak tönkremennek.

  • A len védi az egészségét
    A len antiallergén és antibakteriális. Így ideális allergiások számára.

  • A len környezetbarát
    A len növényi rostokból előállított természetes anyag.

Gyártási idő: 20 perc

Nehézségi fok: kezdőknek is megfelelő

 

Szükségünk lesz:

 

1. Meghatározzuk az ökológiai táskánk méreteit. Úgy döntöttünk, hogy a táskánk kenyér tárolására lesz alkalmas, ezért olyan méreteket választottunk, hogy egy normál méretű kenyér elférjen benne. Az alap mérete 36 cm x 50 cm. Az alaphoz 1 cm-es varrásráhagyást adtunk az oldalakhoz és 4 cm-t a felső élhez. A felső széltől 4 cm-rel egy alagutat hozunk létre, amelybe beillesztjük a zsinórt, hogy az egész táskát össze tudjuk majd húzni. A zacskó szabásmintája csak egy részből fog majd állni.

3

4

 

2. Rajzold meg és vágd ki a zacskót a lenvászon szövetből.

5

 

3. A táskát "felcímkézhetjük". A táskát felirattal is megjelölhetjük, hogy a későbbiekben majd tudjuk, mire is való. Jelölhetjük hímzéssel vagy nyomtatással.

6

 

4. Jelöld be a nyílást, ahová a zsinór fog menni, és a táska felső részén lévő bejahtást.

7



5. Az oldalsó széleket overlock öltéssel vagy cikkcakk öltéssel tudod eltisztázni. Ezt azért tesszük, hogy a széleink a jövőben ne foszoljanak ki. Hiszen a táskánkat igen gyakran fogjuk használni :)

8



6. Hajtsd félbe a zsebet, és varrja össze az oldalsó szélét. Egyenes öltéssel varrunk. Varráskor hagyunk egy nyílást az alagút számára, ahová behelyezzük a húzózsinórt.

9
9

 

7. A keletkezett varrást szépen szétvasaljuk, és az elülső , vagyis a szín oldaláról a keletkezett nyílást viszont átvarrjuk.

10

11

 

8. Overlock vagy cikkcakk öltéssel varrjuk végig a zseb felső oldalát (nyílását).

12

 

9. Hajtsa be a felső oldalt, ahol az alagút lesz, 4 cm-re. Vasald át és varrd át.  Varrni a belső oldalon fogunk. A varrás így sokkal könnyebb lesz, mert biztosak leszünk abban, hogy a behajtást is szépen átfogjuk varrni.

13

14

15

 

10. Varrd össze a zseb alsó szélét egyenes öltéssel, majd overlock öltéssel (cikkcakk öltés) tisztázd el a széleket. A sarkokat levágjuk, hogy szebben tudjuk majd kifordítani a széleket.

16

17

18

 

11. Egy biztosítótűvel illessze be a zsinórt az alagútba. A zsinór végein készíts egy apró csomót, hogy a közeljövőben ne foszoljon a zsinórunk.

19

20

21

22

Ilyen egyszerűen és gyorsan elkészül a lenvászonzacskó :)

23


24

Javasoljuk, hogy varrj több ilyen zsebet. Használhatod péksüteményekhez, gyümölcsökhöz és zöldségekhez. Nagy segítségünkre lesznek a csomagolás nélküli ökoboltokban történő vásárlásnál. Ha egyszer elkezded használni a textilzacskókat, soha többé nem térsz majd vissza a műanyag zacskókhoz.

Praktikus ajándék lehet barátaidnak, családtagjaidnak, bárkinek, aki szeret ÖKOLÓGIAIAN gondolkodni és cselekedni :)

 

Hogyan készíthetsz lenvászonból kenyeres zsákot

Hogyan készíthetsz lenvászonból kenyeres zsákot
Hogyan cselekedjünk környezettudatosabban? Gyere és varrj magadnak egy praktikus lenvászon kenyérzsákot. Maga a textilzsák előállítása rövid időt vesz igénybe, de használata hosszú ideig tart.