Gyerek körszoknya (Egy kezdő is könnyedén meg tudja varrni ebből a kész panelből)

Gyerek körszoknya

(Egy kezdő is könnyedén meg tudja varrni ebből a kész panelből)

 

Ne csak az anyukák parádézzanak :) Hiszen most a lányaikra is sor kerül!

Ez alkalommal kész panelünkből, egy előre nyomtatott szabásmintával, egyedi dizájnnal ellátott gyerek körszoknyát tudsz megvarrni. Ha már próbáltad korábban a paneljeinket, akkor tudod, hogy gyorsan és egyszerűen fog menni. Ha még nem próbáltad, meglátod, hogy még kezdőként is könnyedén meg tudod varrni a saját darabodat.

Hogy még könnyebbé tegyük számodra a varrást, elkészítettük neked ezt a fotós bemutatót. Ha jobban szereted a videós útmutatást, a cikk végén azt is megtalálod.

Szükségünk van:

 

 

Szabásminta részeinek megnevezése: 

 

1 - szoknya

2- övpánt

 

C3 - a szoknya csípőbőségének fele + 2cm
K1- a szoknya teljes hossza

 

  86 92 98 104 110 116 122 128 134 140
C3 58 60 61 63 65 67 69 71 74 76
K1 44.8 44.4 44.3 44.0 43.6 43.3 43.0 42.7 42.2 41.9

 

A mérettáblázatban a késztermék varrása utáni méretek szerepelnek, nem pedig a testméret méretei, a tolerancia +-1cm.

Minden egyes részhez már hozzá lett adva az 1 cm-es varrásráhagyás. A szabásminta minimális anyagszélességre, 155 cm-re lett méretezve.

 

Munka menete:

1. Határozzuk meg, számítsuk ki és jelöljük be a szoknyarész belső kerületét. A derékkörfogatnál nagyobb kerületre van szükségünk, mivel a szoknya a derékrészen gumiszalaggal lesz összehúzva. Javasoljuk, hogy a csípőkerület méretével dolgozzunk, majd adjunk hozzá kb. 2 cm-t. Ezt a méretet használjuk majd a derékpánt megrövidítése során is.

 

 

 

 

 

 

2. Helyezzük a szoknyarészeket egymással szembe, és rögzítsük őket gombostűvel. A derékpántot hajtsuk félbe a szin oldalával befelé, majd rögzítsük a derékpánt széleit gombostűvel.

 

3. Jelöljük meg szabókrétával a derékpánt szélén azt a nyílást, amelyen keresztül később a gumit átfűzzük. A derékpánt felső szélétől 2 cm hosszúságban varrjuk meg az övrész szélét, majd megszakítjuk a varrást, és a nyílást kihagyva lejjebb folytatjuk a varrást ugyanolyan távolságban, mind ahogy elkezdtük.

 

4. Varrjuk össze a szoknya oldalsó széleit, és tisztázzuk el a széleket. Ezzel egyidejűleg a szoknya alsó szélét is eltisztázzuk.

 

 

 

5. Helyezzük egymásra a szoknya varratait, és készítsünk egy rövid bemetszést a félbehajtott részeken. Egy rövid bemetszést készítünk a derékpánt varrásával szemben lévő félbehajtott részen, ezután a bevágást s varratra helyezzük, majd mindkét oldalon ismét bevágunk a félbehajtott részbe (a derékpánt kerületének negyedeit jelöljük be).

 

 

6. Az övpánt varrását szétvasaljuk, majd hajtsuk félbe a teljes hosszában az övrészt, és vasaljuk át a félbehajtott részt.

 

 

 

7. Az övpántot helyezzük a szoknyába. Vigyázzunk, hogy ne fordítsuk ki az övpántot, mivel a nyílás az övön belülre kerül. Helyezzük az öv varratát a szoknya varratára, és folytassuk a rögzítő csipesszel való rögzítést a jelöléseknek megfelelően. Varrjuk össze 1 cm-re, majd a széleket tisztázzuk el.

 

 

 

 

 

8.  Hajtsuk alá a szoknya alsó részét, és varrjuk át 0,5 cm-re.

 

9. Vágjunk le egy olyan szélességű gumiszalagot, ami az öv kerületénél néhány centiméterrel rövidebb lesz, majd a gumifűző segítségével fűzzük át az öv nyílásán. Helyezzük egymásra a gumiszalag végeit és varrjuk össze őket.

 

 

 

El is készült ez a csodás darab, hiszen egy szoknya akkor menő, ha pörgős :)

 

GYEREK KÖRSZOKNYA PANEL SZABÁSMINTÁVAL

GYEREK KÖRSZOKNYA PANEL SZABÁSMINTÁVAL
Inspirációt a varráshoz a videónkban találod meg.