Varrjunk együtt egy eredeti fürdőruhát dizájnos gumival + INGYENES szabásminta

Varrjunk együtt egy eredeti fürdőruhát dizájnos gumival
+ INGYENES szabásminta

Itt a nyár, és bár szeretjük a kellemes nyári időjárást és a vakáció idejét, tudjuk, hogy van egy olyan időszak is, amelyet nem mindenki élvezhet. Fürdőruha ideje!
Mit szólnál, ha olyan fürdőruhát varrnál velünk, amiben jól és kényelmesen érzed majd magad, és egyúttal elrejti az apró tökéletlenségeidet is? ;)

 

 

Gyártási idő: kb. 110 perc
Nehézségi fok: haladóbb varrónők számára alkalmas

Mire is lesz szükségünk:


Maga a szabásminta nem adható ingyenesen elektronikus vagy nyomtatott formában, illetve nem értékesíthető elektronikus vagy nyomtatott formában. Ön kizárólag saját használatra (nem viszonteladásra szánt termékként) használhatja fel a fürdőruha varrására.

Anyag

Nagyon fontos a megfelelő anyag kiválasztása a fürdőruhákhoz. Az anyagnak rugalmasnak, puhának, nagyon elasztikusnak, légáteresztőnek és jó minőségűnek kell lennie. Biztosítania kell a mozgásszabadságot és a gyors száradást. Fürdőruha anyagjaink megfelelnek mindezen követelményeknek, ráadásul poliuretánszálakat tartalmaznak, amelyek a fürdőruhát rendkívül kopásállóvá teszik. A gyakori használat és mosás ellenére mind az anyag, mind a nyomtatás nagyon jó állapotban marad.

3 szabás méretet készítettünk a számodra.
Válaszd ki a megfelelő méretet, nyomtasd ki és vágd ki. Ha nem tudod kiválasztani a megfelelő méretet, akkor segítségedre ajánljuk az egyik blogunkat: Hogyan tudod levenni magadról helyesen az alap méretvételt? Gyakorlati tippek és trükkök

 

Mindenképpen ellenőrizd a nyomtató beállításait! Közvetlenül a nyomtatás után mérd meg, hogy a szabásminta megfelel-e a méretednek (cm-ben).

 

Méret Mellszélesség Derékbőség Csípőbőség
S méret 85 cm-ig 65 cm-ig 90 cm-ig
M méret 85 - 95 cm 65 - 75 cm 90 - 100 cm
L méret 95 - 105 cm 75 - 85 cm 100 - 110 cm

Elsősorban kinyomtatjuk, majd kivágjuk a nálunk talált szabásmintát. Nem szükséges varrásráhagyást hozzáadni a varrásmintához. Overlock öltéssel a lehető legközelebb fogunk varrni az anyag szélénél (5mm).

Alsó rész - FÜRDŐRUHA BUGYI

Ez a fürdőruha bugyi magasan kivágott és magasabb derékkal rendelkezik. Ennek köszönhetően az alsó hasat is elrejti. Az erősebb fürdőruha anyag karcsúsító és alakformáló hatású.

1. Hajtsd a fürdőruha bélését úgy, hogy a szín oldalát a szín oldalhoz tedd, és rajzold rá az elülső és hátulsó szabásmintát úgy, hogy az anyag hajtásában legyen (szaggatott vonal a vágáson) . Tűzd meg és rajzold körbe a szabásmintát.

2. Vágja ki a kirajzolt darabokat.

3. A fürdőruha béléshez ugyanazt a mintát készítsd el, mint a fürdőruha anyaghoz.

4. Ugyanúgy vágd ki a kirajzolt darabokat.

5. Most összevarrjuk őket az ágyéknál. Fokozatosan egymásra rakjuk a kivágott részeket ebben a sorrendben:
a.) Fektesse a fürdőruha anyagot úgy, hogy az elülső oldala szembe legyen a hátsó oldalával.
b.) Ezután erre a két rétegre helyezzük a fürdőruha bélés elülső oldalát (hátoldalát a hátoldalára).
c.) Fektesd a fürdőruha bélés hátoldalát (szemtől szembe) a fürdőruha bélés elülső oldalának részére.
d.) Rakd egymásra a részeket, és overlock öltéssel varrd össze őket.

a.)

b.)

c.)

d.)

6. Varrás után fordítsd meg a darabokat úgy, hogy az egyik oldal teljes egészében bélésből, a másik oldal pedig teljes egészében fürdőruha anyagból álljon. A varrás nem látható egyik oldalon sem, hanem belül van elrejtve.

7. Varrjuk össze a bugyi oldalát. A fürdőruha anyagos bugyi elejét és hátulját egymásra helyezzük (szemtől szembe). A fürdőruha bugyi mindkét oldalát gombostűvel megtűzzük és overlock öltéssel megvarrjuk.

8. Ugyanúgy, ahogyan a fürdőruha oldalsó részeket összevarrtad, varrd össze ugyanúgy fürdőruha bélés oldalait is.

9. Eltisztítsuk a bugyinkat a lábszárnyílásokban. Tedd a fürdőruha bugyit a fürdőruha bélésébe. Tűzd össze a két réteget, hogy a darabok ne mozduljanak el varrás közben. Varrd körbe így mindkét lábszárnyílást.

10. Varrd össze az így összetűzött lyukakat egy overlock öltéssel.

11. Ugyanúgy, ahogy a lábak nyílását eltisztítottuk, a felső derék nyílását is meg fogjuk tisztítani. A rétegeket összetűzzük, és overlock öltéssel összevarrjuk a nyílást.

12. Előkészítjük a fürdőruha gumit.
Mérd meg a nyílás kerületét, és vágj le egy ugyanolyan hosszú vagy a kerületnél valamivel rövidebb (1-1,5 cm) gumiszalagot. Nem javasoljuk, hogy a gumiszalagot túl szorosan rögzítsük a nyílásba (összehasonlításképpen, az 1. ábrán a gumiszalagot jobban - a nyílásnál rövidebbre - vágjuk, a 2. ábrán a gumiszalagot egyáltalán nem redőzzük - a gumiszalag hossza megegyezik a nyílás hosszával).

13. A gumiszalagot a nyílás körül fogjuk varrni, közvetlenül a széle mellett. Ez elsősorban a szélek megerősítésére szolgál, hogy a nyíláson ne húzódjon ki túlságosan a varrás majd a viselés során. Először a gumiszalagokat tűzzük fel, ha nem nagyon bízunk magunkban, akkor varrócérnával is felvarrhatjuk, összefércelhessük őket (kézzel varrjuk fel egy varráshoz való cérnával).

14. Ezután varrd össze őket egy lazább egyenes öltéssel. A gumiszalagokat átvarrjuk, ez egy segédvarrás, hogy a következő varráskor ne mozduljanak el. Varrjunk 1-2 mm-re a szélétől. A gumiszalag szélessége határozza meg a szegély szélességét.

15. Hajtsd a széleket (a gumiszalaggal együtt) a fonák oldalra, és rögzítsd őket. Ha nem bízol magadban, akkor ezt az alul hajlítást is átvarrhatod varrócérnával, de vedd figyelembe, hogy kézzel kell átvarrnod négy réteg szövetet és a gumit, ami nem fog nagyon könnyen menni és nem lesz túl egyszerű. Ebben az esetben azt javasoljuk, hogy egyenesen varrj a gépen, de nagyon lassan.

16. Állítsd be a gépet (öltésszélesség és öltéshossz), és varrd át a cikkcakk öltéssel a teljes szegélyt. A hátoldalon végig varrjuk. Varrj lassan és fokozatosan. Körülbelül 7 cm-t fogunk varrni, és lassan körbevarrjuk az egész nyílást.

17. A második lábnyílást is ugyan így megvarrjuk.

18. Készítsd elő a gumiszalagot. A mi dizájnos gumiszalagunk 5 cm széles. A rugalmas anyagnak 3-5 cm-rel rövidebbnek kell lennie, mint a derék kerülete (a rugalmas anyag vastagságától és alakíthatóságától függően). Használattal egy kicsit megnyúlik. Javasoljuk, hogy próbáld ki a gumit a derékán mielőtt megvarrod, hogy tudd, nem-e fog túlságosan húzni téged. Overlock öltéssel eltisztázzuk a gumi széleit, hogy ne foszoljanak.

19. Varrd össze a gumiszalag végeit egy egyenes öltéssel, hogy egy kört alkoss.

20. Hajtsd szét a széleket, és egyenes öltéssel varrd át.

21. A gumiszalagot a derék nyílásához fogjuk pászítani, vagyis rögzíteni. Tűzd a bugyi derekára a gumit. Először az oldalához, majd a közepéhez tűzzük. Nem félünk a különböző nagyságú kerületektől. Varráskor a gumit a nadrágba feszítjük. Arra törekszünk, hogy a varratráhagyás a lehető legkisebb legyen, hogy ne nyomjon minket viselés közben.

22. Varrd meg a gumit egyenes öltéssel, és varrás közben picit nyújtsd meg. Varrj lassan és fokozatosan. Győződj meg róla, hogy a varrás szép és egyenes és hogy az összes részt sikerül összevarrnod. Nem egyszerű varrásról beszélünk, mivel az egyik kezünkkel feszítjük a gumit, míg a másikkal egyenesen tartjuk az anyagot, hogy a varrás egyenes legyen.

A gumit cikcakk öltéssel vagy coverlock alul fedőöltéssel is meg lehet varrni. Csak esztétikai okokból varrunk egyenes öltéssel, mert szeretnénk, ha a gumink mintázata kitűnne. Mivel ez egy klasszikus egyenes varrás, a varráskor meg kell nyújtani a rugalmas anyagot, hogy a varrás ne repedjen meg viselés, öltözködés és vetkőzés közben. Ha egyszínű gumit használnánk, akkor mindenképpen cikkcakk öltést választanánk.

Ne félj attól, hogy a gumi rövidebb, mint az öv a bugyin, így az övben lévő bugyi redőzött. A testen szépen alkalmazkodnak az alakunkhoz. Idővel és gyakori viseléssel a gumik hajlamosak jobban megnyúlni.

Felső rész - BANDEAU

1. Hajtsd félbe a fürdőruha bélést arccal (szín oldalát a szín oldalhoz) szembe, és tedd a szabásmintát úgy (szaggatott vonal a szabásmintán) , hogy a hajtásban legyen. A szabásmintát rögzítjük és megrajzoljuk. A kinyomtatott szabásminta valójában a kerület 1⁄4 része. Kétszer kell megrajzolni a hajtásban. Így fogsz készíteni két azonos darabot - elöl és hátul.

2. Vágd ki a megrajzolt szabásmintát.

3. A fürdőruha béléshez hasonlóan a szabásmintát a fürdőruha anyagon is elhelyezzük.

4. A kapott szabásminta darabokat ugyanúgy kivágjuk.

5. A bandeau oldalait fogjuk majd összevarrni, a fürdőruha részt egymásra helyezzük (szemtől szembe - szín oldalával).Tűzd össze s utána pedig varrd össze őket overlock öltéssel. Varrd meg ugyanígy a fürdőruha bélésének az ugyanilyen darabját.

6. Helyezd az egyik darabot a másikba, háttal egymásnak, és rögzítsd őket a varrásnál.

7. Fokozatosan tűzzük össze az egyik darabot a másikkal, és folytassuk a varrást és az aláöltést ugyanúgy, mint a bugyi varrásakor a 9-16. lépésben.
Ebben az esetben a gumiszalagot jobban fogjuk nyújtani a darabba. A bandeau széle és középső része között jelentősebb kerületi különbség legyen. Varrás előtt mindenképpen próbáld ki a gumiszalagot a testen.

8. Tisztítsd meg a másik szélét is - tűzd össze és varrd meg overlock öltéssel.

9. Megpróbáljuk a bandeau-t. Közvetlenül a testre próbálás közben egy dekoratív, dizájnos gumit tűzünk, amely pántként fog majd szolgálni. Tűzd fel az elejére és a hátuljára, ahogyan csak szeretnéd. Mi úgy döntöttünk, hogy elöl keresztben megy, hátul pedig egyenesen lefelé. (Nekünk - a próbababánknak :) 60 cm hosszú gumira van szükségünk).

10. Varrd össze a gumiszalag mindkét végét egyenes öltéssel, és vágd le a kiálló széleket.

11. Az letisztított bandeau alsó széléhez egy dizájnos gumit varrunk.
A mi dizájnos gumink 4 cm széles. A guminak 3-5 cm-rel rövidebbnek kell lennie, mint a mell alatti kerület (de ez a rugalmas gumitól függ - annak vastagságától és alakíthatóságától). A gumi a használat során egy kicsit megnyúlik. Javasoljuk, hogy próbáld ki a gumit a testen - először a mellek alatt, mielőtt összevarrod, hogy tudd, hogy nem-e fog túlságosan feszülni. Overlock öltéssel megtisztítjuk a gumi széleit, hogy ne foszoljanak.

Ugyanúgy járunk el, mint a bugyi varrásakor a 18-22. lépésben.

Az eredmény egy dizájnos darab, amely viselhető fürdőruhaként, blézer alatti felsőként vagy kigombolt ing alá, vagy oversize póló alá vagy csak úgy :)

* Ha van otthon coverlockod, akkor cikkcakk öltés helyett használj coverlock alsó öltést. Hasonlóképpen, ha rugalmas anyagot varrsz, egyenes öltés helyett coverlock alulöltéssel varrj. Ezekben az esetekben az overlock tisztító varrás sem szükséges. Teljesen elegendő az egyenes laza öltés használata.

 

* * A fürdőruhát varrás közben folyamatosan próbáld fel, és igazítsd a testalkatodhoz. A szabás nem biztos, hogy minden testalkathoz illik. Ne félj vele picit játszani :)

 

Hogyan varrjunk egy eredeti fürdőruhát

Itt az ideje a fürdőruháknak, és mivel minőségi fürdőruha anyagunk és dizájnos gumik széles választékával rendelkezünk, miért ne készíthetnénk belőlük egy eredeti fürdőruhát? Kombináld azonos vagy különböző mintájú, dizájnos guminkat a fürdőruhával, hogy egyedi darabot alkothass.