Körszoknya: Panel szabásmintával (Akár 15 perc alatt megvarrhatod)

Körszoknya: Panel szabásmintával (Akár 15 perc alatt megvarrhatod) 

1

 

Hogyan varrjunk női körszoknyát? Egyszerűen!

Bemutatunk neked egy egyszerű útmutatót az időtálló női szoknya megvarrásához. A körszoknya bármely testalkat számára hízelgő megjelenést biztosít, hisz annyira szépen formálják a sziluettet. A körszoknya egy olyan ruhadarab, melynek minden hölgy ruhatárában megvan a maga helye.

Készítettünk számodra egy előre kinyomtatott panelt, a kör alakú szoknyához, amellyel biztosan dizájnos és egyedülálló leszel. Csak vágd ki a szabásmintát, majd varrj magadnak egy menő szoknyát, amit majd büszkén viselhetsz bármilyen alkalomra :)

Szükségünk lesz:

2

 

Szabásminta részeinek megnevezése:

1 - szoknya
2 - övpánt

B2 - a szoknya derékbőségének fele

K1- a szoknya teljes hossza

Y- Anyagfogyasztás 150cm szélességgel

3

A mérettáblázatban a késztermék varrása utáni méretek szerepelnek, nem pedig a testméret méretei, a tolerancia +-1cm.
Minden rész tartalmazza az 1 cm varrásráhagyást.
 
Munka menete:
 
1. Határozzuk meg a kör középpontját a bevágások összekapcsolásával. A képlet segítségével számítsuk ki a szükséges derékrész kerületének megfelelő átmérőjét. Link: A derékkörfogat sugarának helyes kiszámításában segít a derékkörfogat-kalkulátor. A kiindulási ponttól (ahol a vonalak metszik egymást, miután összeillesztjük a mintadarabokat) körbe fogjuk jelölni.

4

5

6

 

2. Vágjuk ki a szoknyát (1)a panelből, majd az oldalsó éleket és az alsó élt tisztázzuk el.

7

8

 

3. Vágjuk ki mind a négy derékpántot(2), közben a vlizelinből is vágjunk ki ugyanolyan méretű darabokat. Az övpántra felvasaljuk a vlizelint.

9

10

11

 

4. Az összes derékpántot hajtsuk félbe, és készítsünk apró bemetszéseket, aminek segítségével megjelöljük a középrészt az öv felső és alsó szélen. Az övet a hajtásban hagyjuk, és lerövidítjük a szükséges hosszra (a derék kerületének ¼-e + 1 cm ráhagyás a varráshoz). A z övrész széthajtása után megkapjuk a derékrész kerületének felét + 2 cm-es varrásráhagyást. Az övrészen az apró bevágásokat helyezzük egymásra, és ezután egyforma hosszúságúra rövidítjük.

12

13

14

15

16

 

5. Helyezzük egymásra az derékpántokat , színt a színnel szemben, úgy, hogy az egyik részét gombostűzzük meg, majd varrjuk át 1 cm-re. Két derékpántot kapunk egy felsőt illetve alsót.

17

18

 

6. A felső derékpántot anyagcsipesz segítségével rögzítsük a szoknyához. A derékpánt oldalsó széleit rögzítsük a szoknya oldalszéléhez a bevágásoknak megfelelően.
Egyenes sima varrásal átvarrjuk 1 cm-re. A hasítékráhagyást vasaljuk be az övpántba.

19

20

21

22

23

 

7. Hajtsuk félbe a szoknyát, színnel oldalával befelé. Mérjük meg a cipzár hosszát a övpánt hajtásától számítva (maga a rész, ahová a cipzárt fogjuk varrni rövidebb lesz, mint maga a cipzár). Varrjuk meg a szoknya széleit a jelöléstől az alsó élig, tehát az oldal széltől 1 cm távolságra. Vasaljuk szét és hajtsuk be a felső varrásráhagyás részét is.

24

25

26

 

8. Tűzzük a kialakított nyílásba a rejtett cipzárt. Varrjuk bele a szoknyába egy speciális cipzár talp segítségével a rejtett cipzárhoz.

27

28

29

30

 

9. Szabókréta segítségével megrajzoljuk az öv magasságát (3 cm), az összekötő varrástól fogunk mérni, ami a szoknyát és a derékpántot köti össze.

31

 

10. A derékpánt alsó szélét tisztázzuk el.

32

33

 

11. Helyezzük az alsó derékpántot a felsőre úgy, hogy a szín oldala legyen befelé. Összevarrjuk a kirajzolt vonal mentén.

34

35

36

 

12. A varrásráhagyást hajtsuk a belső rész felé, majd keskenyen varrjuk át a széleiben - varrni az alsó derékpánton fogunk.

37

 

13. Gombostűzzük össze az alsó derékpántot a felsővel, és varrjuk át.. Végig varrjuk a szín oldalán keresztül közvetlenül a felső derékpánt alatt a szoknyán keresztül.

38

39

40

41

 

14. A szoknya alsó varrásráhagyását hajtsuk fel 1 cm-re, és vasaljuk át. A teljes alsó kerület mentén a szélétől 0,5 cm-re fogunk varrni. A szoknya szín oldalán fogunk varrni.

42

43

Válaszd ki a neked legjobban tetsző dizájnt.


Kövesd útmutatónkat, amely segíthet neked a varrásban.


Elkészítettünk neked egy olyan kalkulátort, amellyel helyesen kiszámolhatod a deréknyílás kivágását.

Kalkulátor a körszoknya derék nyílásának kiszámításához

Számológép

Az alábbi számítás tartalmazza a hozzáadott 1 cm-es varrásráhagyást