Hogyan varrjunk uzsonnás táskát zsebkendővel + videó-utasítással

Hogyan varrjunk uzsonnás táskát zsebkendővel
+ videó-utasítással
=

Dizájnos poliészter

A tanév hamarosan kezdődik, és ez magában foglalja az iskolai felszerelések beszerzését is. Biztos vagyok benne, hogy már lassan körül néztél te is, hogy mire is lesz szüksége gyermekednek. Az egyik ilyen lehet mondjuk az uzsonnás táska. Ebben a tanévben mit szólnál egy környezetbarát csomag elkészítéséhez, amelybe a gyerekek minden reggel bármilyen uzsonnát becsomagolhatnának? Hadd mutassuk meg neked, hogy mégis milyen egyszerű lesz velünk egy gurulós uzsonna táskát és egy egyszerű pamut zsebkendőt varrni.

 

 

Gyártási idő: 40 perc
Nehézségi fok: kezdőknek is alkalmas

Mire is lesz szükségünk:


Anyag

Az uzsonnás táska varrására eredeti nyomtatott poliésztert választottunk. Táskánk nemcsak praktikus, hanem szép is lesz. A részben vízálló poliészter szövet, más néven babakocsi anyag, a hátoldalán PU-val (poliuretán) van impregnálva, ami ezt az anyagot részben vízállóvá teszi. A poliészter emellett nagy kopás- és nyúlásállósággal rendelkezik.

A szövetet az OEKO TEX STANDARD 100 I. osztályú tanúsítvánnyal nyomtatják (1992 óta a kizárólag nem mérgező anyagokból készült textíliák nemzetközi tesztelési és tanúsítási rendszere). Ezt az anyagot saját gyártásban nyomtatjuk, így egyedi mintáink közül választhatsz.

1. Készítsük el a vágósablont. Ez a vágósablon nagyon egyszerű lesz. Rajzold le a papírra és vágd ki. A pontos méretek a szöveg alatti képen láthatóak.

2. Válasszuk ki a megfelelő anyagot (esetünkben egy dizájnos poliésztert), és tegyük félbehajtásába. Az anyagot kétszeresében fogjuk levágni, tehát egyszerre két réteget. Az anyag elmozdulásának megakadályozása érdekében javasoljuk, hogy használj egy praktikus üvegnehezéket, amelyet a következő lépésekben is használni fogsz.

3. A szabásmintát a lehető legközelebb az anyag széléhez helyezzük el.

4. A szabásmintát üvegnehezékkel fixáld, hogy ne mozduljon el, és hogy szépen illeszkedjen az anyaghoz. Ha keményebb papírra van rajzolva a szabásmintánk, akkor olyan esetben nem szükséges gombostűket használni. A papírnehezékek elegendőek lesznek. Rajzoljuk körbe a szabásmintát. Ne felejtsd el megrajzolni a bevágásnak a megjelölését, vagyis a vágást. Ez a jel jelzi majd a tépőzár helyét.

5. A körbe rajzolás után vágd ki a részeket a szövetből. Mivel kétszer vágtunk, így egyszerre kaptuk meg az uzsonnás táska elejét és hátulját is.

6. Ellenőrizzük le a mintasablonon lévő rajzot, ahol a bevágás szerepel, hogy minden helyesen van-e, hisz ez mutatja a tépőzár pozícióját.

7. Vegyünk egy 20 cm hosszú tépőzárat. A tépőzár két csíkból áll. Az egyik része plüssből, a másik pedig horgokból készült. Helyezd őket a kivágott részekre. A jelölt vonal a tépőzár elhelyezésének közepét jelzi.

8. Rögzítsd a tépőzárat ezekre a részekre.

9. Varrjuk a tépőzárat az uzsonnás táska elejére és hátuljára. Varrjuk meg a lehető legközelebb a széléhez egyenes öltéssel. Az irányváltás helyén emeljük meg a varrógép talpát, forduljunk meg, és varrjuk végig a tépőzár széleit. Mindkét tépőzárat így fogjuk felvarrni.

10. Helyezd a szín oldallal egymáshoz az uzsonnás táska elejét és hátulját. Használj rögzítő csipeszt az anyagra, hogy a darabok ne mozduljanak el varrás közben.

11. Varrjuk meg az uzsonnás táska oldalsó széleit. Varrni a fonák oldalán fogunk.

12. Varrjuk át egyenesen az uzsonnás tasak alsó részét is. Még mindig a fonák oldalon varrunk. A kivágott részek még mindig egymással szemben helyezkednek el, vagyis a szín oldala a szín oldalához.

13. Az uzsonnás táska alsó sarkait fogjuk megvarrni. Az oldalvarratot az alsó varrással rögzítő csipesz segítségével fogjuk rögzíteni. Ezután varrjuk át őket egy klasszikus egyenes öltéssel. Mindkét sarkot így fogjuk megvarrni, ahol 0,5 cm-re fogunk varrni.

14. Készítsük el az uzsonnás táska felső szélét. Egyszerűen meg lehet csinálni. A felső szélét kétszer hajtsd fel. Alul hajlítás kb. 5 mm-rel. Ezután gombostűzzük meg ezt az alul hajlítást, használhatunk akár rögzítő csipeszt is. Tipp : Ennél az anyagnál javaslom, hogy segédmunkához inkább rögzítő csipeszt használj. A poliészter anyag erős, és a tűk nehezebben mennek át az anyagrétegeken. Könnyebb lesz a rögzítő csipesszel dolgozni.

15. Ilyen módon a teljes felső szélét körbehajtjuk, és így előkészítjük a varrásra. Ezután a szegélyt egyenes öltéssel varrjuk át. A fonák oldalon fogunk varrni.

16. Most az oldalsó éleket fogjuk átsteppelni , hogy szebb formát kapjon a táska. Ez majd kiemeli az oldalsó éleket. Először is mérd meg az alsó sarkok összevarrásával létrehozott oldalak szélességét. Ezt a teljes szélességet átvisszük a felső részre.

17. A rögzítő csipesz segítségével jelöld meg az oldalszéleket, és készítsd elő az uzsonnás tasakot a steppeléshez. Az egyik oldal felső szélétől, az alsó szélén keresztül, a másik oldal szélének tetejéig fogjuk átvarrni. Egyszer fogjuk csak átvarrni, és a tasakot a az anyagban beszúrt tűn megfordítjuk azon a ponton, ahol az öltés iránya megváltozik. Varrjuk a lehető legközelebb a széléhez (1-2 mm). Ez a varrás dekoratív, hogy szebb formát adjon az uzsonnás tasakunknak és hogy egyre jobban és könnyebben lehessen majd feltekerni. Ha nem bízol magadban, hogy a varrás szép vonalban marad, nem kell átvarrnod Nem befolyásolja majd a táska alapvető funkcionalitását.

18. Varrjuk át a táska mindkét oldalát így.

Egy ilyen feltekerhető, uzsonnás táska praktikus, gyorsan megvarrható, környezetbarát és ráadásul dizájnos is ????

Ha még jobbá szeretnéd tenni a projekted, akkor gyere és varrj velünk egy pamut zsebkendőt ugyanabban a mintában ????. Az eljárás ebben az esetben nagyon egyszerű lesz.

1. Rajzolj egy 40x40 cm-es négyzetet az anyagra.

2. Vágd ki a megrajzolt 40x40 cm-es négyzetet.

3. A kivágott négyzet széleit kb. 0,5 cm-re hajtsd alá egyszer, majd utána egyenesen kétszer. Javasoljuk, hogy vasald át a széleket. Sokkal könnyebben fogod tudni átvarrni őket.

4. Az átvasalt széleket levarrjuk. A zsebkendő fonák oldalán varrunk a lehető legközelebb a behajtott szélhez. Azon a részen, ahol a sarkok vannak, fordítsd meg, miközben a megemelt lábtalpat emeld meg s fordulj meg a tűn és folytasd a varrást egyenletesen, amíg a zsebkendő minden széle át nem lesz varrva.

Befejeztük a pamut zsebkendőt. Gyorsan megvarrtuk, de még sokáig szolgálni fog nekünk. Praktikus és környezetbarát. A természetes anyagnak köszönhetően gyakran és többször is moshatjuk. Használhatjuk papír zsebkendő helyett az uzsonna becsomagolásához vagy letörléséhez (ha a kicsik koszosak lesznek az uzsonna elfogyasztása közben). Az őszi influenzaszezonban is biztosan hasznát fogjuk venni ????

Ne feledd, hogy egy ilyen 40 cm-es anyagból (az anyag szélességének köszönhetően) három ilyen zsebkendőt és uzsonnás táskát lehet megvarrni ????

Tartsanak ki sokáig!

 


Hogyan varrjunk uzsonnás táskát

De mi lenne, ha varrnánk egy praktikus, feltekerhető uzsonnás táskát? Egy nagyon egyszerű útmutatót készítettünk el számotokra. Az uzsonnás táskánk praktikus, de egyben szép is lesz, mert kiváló minőségű, dizájnos poliészterből fogjuk megvarrni. Gyere és varrd meg a mi egyszerű útmutatónk segítségével.