Hogyan varrjunk egy ragyogó gyerek hátizsákot kihúzható nyelvvel

Hogyan varrjunk egy ragyogó gyerek hátizsákot kihúzható nyelvvel
=

Hátizsák panelek

Minden alkalommal, amikor családi kirándulásra mész, te vagy az, aki táskákkal van megrakva?

A gyerekeid segíthetnének neked, de hogyan tudnád őket rávenni?

Mi lenne, ha egy igazán eredeti hátizsákot varrnál nekik, amelyeket szívesen hordanának majd (még akkor is, ha tele lesz bármivel ????).

Egyedi paneleket készítettünk el a gyermekek hátizsákjaihoz. Közvetlenül nálunk készülnek, és mint tudjátok, nem spórolunk az eredetiséggel ????. Csak rendeld meg az ízlésesednek megfelelő panelt, és ne felejtsd el megrendelni a megfelelő húzózsinórt, gumit, töltőanyagot és ringlit. 50 percre lesz szükséged a drága idődből, hogy megvarrj egy ilyen vidám, kihúzható nyelvvel ellátott hátizsákot. Választhatsz róka, oroszlán, majom vagy béka motívumú panelek közül. A panelek nyomtatásához használt színek fluoreszkálóak, azaz kék UV-fényben világítanak.

Biztosan hasznát veszik majd kirándulásokon, az óvodában, az iskolában vagy tornacipő vagy tornatáskaként.

Próbáld meg ezt a hátizsákot megvarrni fényképes oktatóanyagunkkal vagy most már videó-tutorial segítségével is elérhető.

Meglátod, hogy egy eredeti hátizsák varrása egyáltalán nem lesz bonyolult dolog ????

Gyártási idő: 50 perc
Nehézségi fok: kezdőknek is alkalmas

Mire is lesz szükségünk:


Anyag

A hátizsák anyagának kiválasztása ebben az esetben nagyon egyszerű lesz, mert egy olyan panelt kínálunk neked, amelyre az egész hátizsákot kinyomtattuk. A panel teljes mérete kb.: 155 x 55 cm. Egy panel tartalmazza a hátizsákhoz szükséges összes részt, így csak ki kell vágnod és meg kell varrnod a panelt. A hátizsákunk körülbelül 30x41 cm méretű lesz. A poliészter, amelyből a panelünk készül, részben vízálló anyag, nagyon magas kopás- és nyúlásállósággal rendelkezik.

Mind az anyag, mind a nyomtatás OEKO TEX STANDARD 100 tanúsítvánnyal rendelkezik (1992 óta a kizárólag egészségre ártalmatlan anyagokból készült textíliák nemzetközi tesztelési és tanúsítási rendszere).

1. Fektesd le a megrendelt panelt, és vágd ki az összes megrajzolt részt.

2. Készítsd elő a rózsaszín darabokat - alsó nyelv, felső nyelv és töltőanyag. A megfelelő forma érdekében kitöltjük a nyelvet. A töltőanyag nélkül a nyelvünk gyenge és lelógó lenne. Töltőanyagként termolínt használtunk. A termolín egy puha szintetikus szálasanyag.

Ha nincs otthon, akkor vékony vattával helyettesítheted.

3. Fektesd egymásra a felső és az alsó nyelvet úgy hogy a szín oldala legyen belül, és fektesd őket együtt a töltőanyagra. Mindhárom réteget össze fogjuk varrni. Szorítsuk össze őket, hogy ne mozogjanak majd el, amikor varrni fogjuk őket.

Ehhez az anyaghoz inkább rögzítő csipeszt ajánlunk, mint gombostűt. Határozottan könnyebb lesz vele dolgozni. Ez egy erősebb anyag, és a tűk nem mennek majd át rajta könnyen rétegezéskor.

4. Varrjuk össze az összecsipeszelt darabokat körbe 1 cm-re.

Más állatos táskánál is találsz részeket - füleket. (A mi békánknak, amit most varrunk, nincsenek ilyenek. Javasoljuk, hogy a füleket, valamint a nyelvet is töltsd meg termolínnel vagy vattával. Így sokkal szebb formát kapnak majd. Ezeket aztán csak megrakjuk, átvarrjuk, majd megfordítják és átsteppeljük őket. A videós bemutatónkban többet is megtudhatsz).

5. Vágd le a varrás után megmaradt ráhagyást. Körülbelül 2-3 mm-t vágjunk le. A kisebb varrásráhagyással a nyelv szebb formáját érjük el átfordítás után.

6. Fordítsd a nyelvet a szín oldalára. A nyelv belsőjében viszont ott van a töltőanyagunk.

7. A nyelvet körös-körül átsteppeljük a lehető legközelebb a széléhez. A nyelv közepén egy kb. 10 cm hosszú csíkot steppeljünk át. Ez egy dekoratív varrás lesz, amely kiemeli majd a nyelv formáját, és egyúttal rögzíti is a benne lévő töltőanyagot.

8. Helyezd az előkészített gumit a nyelvnyílásba. Átvarrjuk a nyelvnyílás szélén, így az egész nyelvvel összekötjük.

9. Készítsük elő a hátizsák elülső részét és a bélést (alátét) a szájnak az elővarrásához (a nyelv nyílása).

10. Helyezd a hátizsák elejét és a hátlapot a száj elővarrásához úgy, hogy a szín oldala a szín oldalával legyen szemben. Csatlakoztasd össze a két darabot rögzítő csipesszel.

11. Az elülső darab hátoldalán a darabon látható száj formáját fogjuk megvarrni, amely az alkatrészen van feltüntetve. Pontosan ebben a formában fogjuk megvarrni.

12. Vágj egy lyukat a szájnak. A lehető legközelebb vágjuk a varráshoz, hogy a nyílás szépen átforduljon. A sarkokban készíts bevágásokat. VIGYÁZAT, nehogy belevágj a varrásba!

13. A száj elővarrására szolgáló hátlapot (nyílás) a szín oldalára fordítjuk. A szájon át (a lyukon keresztül) megfordítjuk.

14. Formázd meg szépen a szájat (nyílást), és varrd össze az alsó darab oldalsó széleit az elülső darab széleivel. Ez fogja majd összekötni a két részt.

15. Helyezd a nyelvet a szájba. Fontos, hogy ott maradjon, ahol lennie kell a nyelvnek ????, a gumit az alkatrész felső széléhez fogjuk varrni. Határozd meg a nyelv hosszát az alapján, hogy mennyire szeretnéd, hogy kilógjon.

16. Vágd le a felső részben lévő feleslegesen kiálló gumit.

17. Készítsd el a belső rész bélését, amely teljesen fehér. Ez "elrejti" a kihúzható nyelv belső mechanizmusát, és ugyanakkor egy praktikus belső zseb lesz rávarrva. Elkészítünk egy belső zsebet is, amely a felső részek színében lesz.

18. Először is tisztítsuk meg a zseb felső szélét. A zseb szélét kétszer 1 cm-es felhajtással a hátoldal felé fogjuk felhajtani.

19. Az így felhajtott zseb szélét rögzítő csipesszel fogjuk rögzíteni, és ezután átsteppelni.

20. Tedd az így módosított zsebrészt a belső bélésrészre (a zseb hátoldala a bélésdarab színoldalára kerüljön). Mindkét réteget összetűzzük a széleibe, hogy ne mozduljanak el varrás közben. Ezzel egyidejűleg a zsebeket olyan alakban steppeljük át, amilyen formájút szeretnénk, vagyis milyenek legyenek majd a zsebnyílások (pl. kisebb zsebek).

Meghagyható maxi zsebként, abban a méretben, amiben most van, vagy átsteppelve több kisebb zsebet is létrehozhatunk. (Például egy mobiltelefon zseb, egy tolltartó zseb....).

21. Varrd össze a felső és a bélés elülső oldalát. Úgy rakjuk össze, hogy a fonák oldala legyen a belső részben. Fogjuk össze őket rögzítőcsipesszel, és varrjuk meg a lehető legközelebb a szélhez.

22. Megvarrjuk a ringlihez szükséges részeket. Háromszög alakúak, és pontosan négy darab van belőlük.

23. Fektesd a két darabot egymással szembe (szín oldalt a szín oldalhoz) , úgy, hogy négy darabból két darabot kapj. Összetűzzük őket rögzítő csipesszel, hogy varrás közben ne mozduljanak el.

24. Varrjuk át őket 1 cm-re. Varrás után a megmaradt varrásráhagyást vágjuk le 2-3 mm-re. A felső sarkot a lehető legközelebb vágjuk le a széléhez. Minél kisebb a varrásráhagyás, annál szebb lesz a daraboknak az alakja, amikor megfordítjuk majd őket.

25. Fordítsd ki a megvarrott darabokat, egyenesítsd ki a sarkokat, és az arcoldalon a szélhez a lehető legközelebb fogjuk átsteppelni.

26. Helyezze ezeket a háromszög alakú részeket az elülső rész előlapjára (szín oldala). Az alsó részbe helyezzük őket, a lehető legközelebb az alsó szélhez, és varrjuk át őket egyenes öltéssel.

27. Készítsd elő a hátizsák elejét és hátulját. Fektesd őket egymással szembe, és csipeszeld össze őket. Egyenes öltéssel fogjuk összevarrni, majd letisztítjuk széleit (hogy ne foszoljon a anyag) overlock vagy cikcakk öltéssel. A hátizsákunk már majdnem kész van.

28. Az utolsó lépés, amit még meg kell varrnunk azok az üregek lesznek. Ezek téglalap alakú darabok, amelyeket majd felhajtunk, és a húzózsinórokat beléjük fogjuk illeszteni. Először 1 cm-re hajtsuk fel az oldalsó részeket. Összecsipeszeljük őket rögzítő csipesszel, majd egyenes öltéssel átvarrjuk őket.

29. Az alkatrészeket, vagyis az üregeket félbehajtsuk. Csipeszeljük össze, és varrjuk át a széle mentén egyenes öltéssel. Ez egy kiegészítő öltés lesz, olyan segédöltés, aminek köszönhetően az üreges darabok az alsó szélénél össze lesznek kötve, így nem fognak elmozdulni.

30. Helyezd az üreges darabokat a szín oldalra a hátizsák felső szélére. A darabok eleje és a vége a hátizsáknak az oldalsó varrásaiban lesz. Így az üreges darabok lyukai találkoznak az oldalsó peremben. Ezeket a részeket csipesz segítségével a hátizsák felső széléhez rögzítjük a teljes kerület mentén.

31. Varrjuk át a hátizsák felső szélét az üreges részekkel. Először egyenes öltéssel varrjuk át őket, majd rögzítsük őket overlock öltéssel vagy cikkcakk öltéssel.

32. A hátizsákunk még mindig a hátoldalára van fordítva. Rögzítsd a hátizsák alján lévő sarkokat a varratfülhöz. Ez azért történik, hogy a sarkok "szebbek" legyenek, amikor kifordítjuk őket majd a szín oldalára.

33. Fordítsd a hátizsákodat a szín oldalára. Megvarrjuk vagyis a hátizsák felső részét átsteppeljük. Ahol az üregek a hátizsák tetejéhez csatlakoznak, ott fogjuk átsteppelni. A hátizsák előlapja mentén a széltől kb. 5 mm-re fogunk steppelni.

34. A háromszög alakú darabokon jelöljük meg a középpontot, ahová a ringlik kerülnek majd fel. A ringlik méretét az általunk választott zsinór vastagságának megfelelően választjuk meg.

35. Két 1,5 m hosszú zsinórt készítünk el.

36. A biztosítótű segítségével a zsinórt behúzzuk az üregbe. Helyezzük be a húzózsinórt a hátizsák oldalsó szélén lévő üreg nyílásán keresztül. A húzózsinór végigmegy a kerületén, és a hátizsák ugyanazon az oldalsó szélénél húzódik ki, de a másik üregből. Ily módon a második zsinórt is befűzzük tükörképbe. Ezzel a felfűzéssel szépen össze tudjuk majd húzni a hátizsák felső nyílását.

37. Igazítsd a fűzőket úgy, hogy azonos hosszúságúak legyenek. Helyezd a végeket a ringlibe, és készíts egy szoros csomót a zsinór végén.

A hátizsák, amelyet sehol máshol nem fogsz megtalálni, már el is készült. Biztos, hogy büszkén és örömmel fogod majd viselni ????

 

Hogyan varrjunk egy mókás gyerek hátizsákot

Próbálj varrni egy hátizsákot (gyermek hátizsákot/ táskát) a mi oktatóvideó segítségével. Vidám, kinyúló nyelvű állatok motívumával ellátott panelek közül válogathatsz. Meglátod, hogy egy ilyen eredeti hátizsák varrása egyáltalán nem bonyolult.