Hogyan varrjunk egy egyszerű szoknyát pliszírozott sifonból (silky) + videó-utasítás

Hogyan varrjunk egy egyszerű szoknyát pliszírozott sifonból (silky)
+ videó-utasítás
=

Pliszírozott sifon

Gyere és varrj velünk pliszírozott szoknyát!

A plissé nagyon népszerű, és csak itt találsz olyan mintákat, amiket sehol máshol nem látsz majd. Egy nagyon egyszerű szoknyát fogunk varrni, amely a plissé-nek köszönhetően eredetiséget és időtlenséget nyer. Nyáron, tavasszal és ősszel is viselhető. A mi sifonunk könnyű, légies, így különösen nyárra ideális. Viszont megfelelő harisnyával azonban még ősszel is viselhető ????. Minden egyes mozdulatoddal finoman hullámzik és táncol a testtel.

Egy eredeti mintával ellátott plissé-t választottunk, amely illik az őszhöz, és ugyanilyen mintájú elasztikus gumival kombináltuk.

Gyártási idő: ügyesség szerint (max. 2 óra)
Nehézségi fok: kezdőknek is alkalmas

Mire is lesz szükségünk:


Anyag

Ehhez a szoknyához a mi puha pliszírozott sifonunkat használjuk, amely matt és kellemes tapintású. Ez egy könnyű anyag, amely tökéletesen illik a légies ruhákhoz, mint a ruhák és szoknyák. A pliszírozás lendületet, hangulatot és eredetiséget ad neki. A plisszírozott sifon egy másik egyedülálló termék a kínálatunkban, amelyen a takoy csapata több hónapon keresztül dolgozott. Ez egy olyan sifon, amely speciálisan lett kezelve, hogy gyönyörűen megtartsa a rakott formáját. Nem kell drapériázni vagy rétegezni. Úgy szép, ahogy van. Önmagában. Különböző mintákban találhatsz plisszírozott sifont, amelyeket saját gyártásban nyomtatunk. Kombinálhatjuk ugyanilyen mintájú dizájnos gumival is.

A munka menete

1. Készítsd elő az anyagot. Amikor megvesszük az anyagot, tartsuk szem előtt, hogy pliszírozott anyagról van szó, így előre meg kell gondolnunk, mennyire lesz szükségünk. Maga a szabás a szoknya kerületének fele x a szoknya szélessége. Van egy 75 cm hosszú szoknyánk, tehát csak a szoknya kerületének felére van szükségünk. Tehát 1,2 m fogunk vásárolni belőle.

(Például: ha pliszírozott anyagot rendelsz, tartsd szem előtt, hogy 1 méternyi anyag kifeszítve 50 cm pliszírozott anyagot jelent (az alábbi képen ez a. jelöléssel van megjelölve),
mi az, amire szükségünk van a derék (vagy csípő) kerületéhez. Ezért 2,5x több anyagot rendelünk. Ha 100 cm-es csípőkörfogatunk van, akkor egy hosszú szoknyához kb. 250 cm-re van szükségünk. A sifonunk szélessége kb. 155 cm (ami ebben az esetben a szoknya hossza), és ha maximum 77 cm-es szoknyát szeretnénk, akkor csak 130 cm anyagot veszünk, és az elejét és a hátulját ugyanabból a szélességből vághatjuk le. Egy ötletért lásd a képet.

2. Készítsünk egy vágósablont. Méretei: 75 cm (szoknya hossza) x 1/2 szoknya kerülete. Helyezd a vágósablont az anyagra, és rajzold körbe. Megkapjuk a szoknya egy részét (elülsőt vagy hátsó részét).

3. Helyezd a vágósablont az anyagra, az első felrajzolt rész alá. Megkapjuk a szoknya második részét. A pozicionáláskor ügyelj arra, hogy a plissé mindig a láncfonalat kövesse.

4. Kivágjuk a részeket és megkapjuk a szoknya első és hátsó részét.

Ne felejtsd el a minta irányát, hogy a minta ne forduljon el, és akkor ne kerüljön a szoknya elülső oldalára a hátsó oldallal ellentétes irányba.

5. Összepárosítsuk a szoknya elejét és hátulját. A szoknya mindkét oldalát tűzzük meg gombostűvel az oldalakon. Helyezd a kivágott darabokat egymással szembe, és rögzítsd őket az oldalakon.

Az oldalak rögzítésekor gondolj a redők folytonosságára. Az oldalsó részeknél, ahol a szoknya eleje és hátulja összeér, a rakás simán következzen.

6. Varrjuk össze egyenes öltéssel a szoknya megtűzött részeit.

7. Tisztázzuk el a varrásráhagyást az előző varrásból overlock öltéssel vagy cikkcakk öltéssel.

8. Most játsszunk egy picit a szoknya felső részével. A plissé-t kitűzzük. Ez egy kicsit fárasztó része a munkafolyamatnak, de elengedhetetlen, ha azt akarjuk, hogy a plissé szépen kapcsolódjon a deréknál lévő gumihoz. A plissé-t úgy tűzzük meg, hogy ne "nyíljon szét", ezért minden egyes hajtást külön-külön tűzzünk meg gombostűvel.

9. Varrjuk át a plissé redőit egyenes öltéssel a felső széltől kb. 1 cm-re. Varrás után biztosak vagyunk benne, hogy szépen illeszkedik, és hogy a redők nem fognak elhajlani különböző oldalakra, amikor a gumit fogjuk rávarrni.

10. Tisztázd el a szoknya felső és alsó szélét overlock- vagy cikk-cakk öltéssel.

11. Vágjuk le a gumiszalagot. A hosszt a derékbőségünk, a gumi rugalmassága és a szoknya hordási pozíciója szerint határozzuk meg (magas/alacsony derék). Mérd meg a feszességet közvetlenül a derekán.

12. Overlock vagy cikcakk öltéssel tisztázzuk el a gumi széleit.

13. Helyezd a gumit egymással szembe, és varrjuk össze a széleket egyenes öltéssel, kb. 1 cm-re a kész szélétől.

14. Terítsd szét a varratot és steppeld át mindkét oldalról a varratfüleket.

15. Készítsük elő a gumit a szoknya rész varrásához.

16. Textilceruzával húzz egy hosszú vonalat a gumi szélétől 1 cm-re a gumi hátoldalán. Ez a vonal a gumi teljes kerületén körbe meg lesz rajzolva.

17. A gumit a szoknyarészhez fogjuk csatlakoztatni. Helyezd be a gumit a szoknyarészbe. Először készítsünk 4 apró jelölést. A hátsó részen lévő gumi közepe a gumirésznek összevarrott része lesz. Ezután jelöljük meg a gumi közepét az elülső részen és az oldalsó éleken. Ugyanígy járunk el a szoknyarésszel is, csak ott az oldalszéleket a varratok határozzák majd meg.

18. Gombostűzzük be a gumiszalagot a szoknyába. Először tegyük a megjelölt részeket, vagyis a megjelölt vonalat a megjelölt vonalra. Az elülső rész közepét a gumi elülső rész közepére, az oldalrészt az oldalrészre, és a hátsó oldal közepét a gumi hátsóvarrásának a közepére helyezzük majd el.

Ezután szükség szerint fokozatosan további gombostűket adhatunk hozzá, hogy jobban rögzítsük a gumit a szoknyarészhez./p>

19. Varrd össze a meggombostűzött szoknyadarabot és a gumit. A hátoldalon fogjuk átvarrni. A szoknyarész összevarrásakor szükség szerint nyújtsd meg a gumit. A levágott varrásráhagyásnak pontosan a rajzolt vonalon kell végződnie (azaz 1 cm-re a gumi szélétől).

20. Varrd át a gumit az elülső oldalon is. A gumi széléhez legközelebb 1 mm-re fogunk varrni. Így a szoknya és a gumiszalag is szépen össze lesz kötve.

21. Rögzítsük meg az alsó megtisztított széleket. A szoknyarész alsó megtisztított részét körülbelül 5-7 mm-re egyenes öltéssel fogjuk átsteppelni.

22. Javasoljuk, hogy varrás után vasald át a redőket, hogy a redő szépen kisimuljon a szoknya alján, és ne lapuljon ki. A redőket úgy fogjuk megtűzni, hogy ne "nyíljanak majd ki", ezért minden redőt külön-külön tűzzünk meg, és vasaljuk át.

Így gyorsan és egyszerűen varrhatunk egy egyedi rakott szoknyát, amely biztosan ruhatárad kedvenc eleme lesz ????

 

Hogyan varrjunk egy rakott sifonszoknyát

Varrj velünk egy nagyon egyszerű szoknyát egy rugalmas gumival, amely a rakásunknak/plisszírozásunknak köszönhetően eredetiséget és időtlenséget kap. Nyáron, tavasszal és ősszel is viselhető.Gyere és varrj magadnak egy rakott sifonszoknyát a videó utasításaink szerint.