Hogyan varrjunk adventi naptárat

Hogyan varrjunk adventi naptárat

egy előre nyomtatott panelből

1





 

Idén tudjuk, hogyan lehet az év legszebb ünnepére való várakozást kellemesebbé tenni. Egyszerűen, praktikusan, ökológiailag és gazdaságosan. Elkészítettünk Neked egy panelt előre nyomtatott részekkel az adventi naptárhoz, amit te magad is elkészíthetsz. Miután megvarrtad az után meg is töltheted őket. Örömet szerezhetsz gyermekeidnek, szeretteidnek, és ha türelmetlen vagy, akkor neked is. Az egyes ablakokba olyan apróságokat helyezhetsz el, amelyek mindenki számára kellemesebbé tehetik a karácsonyi várakozást. Egy ilyen kézzel varrott adventi naptár szép karácsonyi dekoráció is lehet a falon. A bónusz az, hogy többször is használható.

Gyártási idő: 40 perc

Nehézség: kezdőknek is alkalmas

Szükségünk lesz:

 

Anyag

Az anyag, amelyen a naptárunkat megtalálod egy standard minőségű pamut. A pamut standard nagyon könnyen varrható akár otthoni varrógéppel is. Még kezdők is dolgozhatnak vele.

 

1. Készítsük elő az adventi naptárat ös hozzá egy jó minőségű ollót.
Ebben az esetben egy nagyobb ollót javasolnánk a vágáshoz, hisz hosszú egyenes területeket fogunk vágni. A panel hét részből áll. Az egyik része nagyobb, pontosabban a téglaszínű. Ez lesz a háttere a naptárunknak. A hat rész az ablakok, ahová az édességeket fogjuk tenni (vagy valami mást, ami kellemesebbé teszi a karácsonyra való hosszú várakozást :))

2

 

2. Kivágjuk a naptárunk hátterét és a hosszú csíkokban lévő ablakokat. Egy sorban mindig négy ablakunk lesz. A vágást fekete vonallal jeleztük.

3

 

3. Varrd át az összes vágott rész szélét overlock- vagy cikk-cakk öltéssel.

4

 

4. Készítsük elő az ablakdarabokat a varráshoz. Először is hajtsuk át őket, és vasaljuk a felső szélüket a hátoldal felé kb. 1 cm-re.

5

 

5. Varrjuk át ezeket a kivasalt széleket. Varrjuk végig az ablakdarabok előlapját a szín oldalán.  5 mm-re varrjuk a szélétől a nyomdavonal mentén. Kontrasztos színű cérnát választottunk a varráshoz.

6

7

 

6. Vasaljuk meg az ablakdarabok alsó és oldalsó széleit.

8

 

7. Az előkészített ablakdarabokat egyenként varrjuk a hátlapra. A legalsó számmal, vagyis a legfelső ablakdarabokkal kezdjük. A hátlap első részére kinyomtattunk egyenes fehér vonalakat, hogy megmutassuk az ablakdarabok elhelyezését. Az ablakdarabokat a téglacsillag hátlapra tűzzük, és zökkenőmentesen átvarrjuk az oldalát és az alját. Az ablakdarabot csak a szélénél varrjuk végig.

9

10

 

8. Így varrd meg az összes hosszúkás ablakdarabot.

11

 

9. Készítsd el a tárolózsebeket úgy, hogy egyszerűen függőlegesen átvarrod az összes ablakdarabot.

12

13

 

10. A csillag hátlapunk alsó rôszeit hajtsuk fel. Az alsó éleknél mindkét sarkot a hátoldalra hajtsuk háromszög alakban, majd a teljes alaprész széleit is. 

14

15

16

17

 

11. Varrjuk át ezeket a felhajtott részeket. Varrni a szín oldalán fogunk pontosan ott, ahol korábban varrtunk (az ablakok varrása).

18

19

 

12. A naptár tetejét hajtsuk 4 cm-re a fonák oladlára vagyis a hátsó részébe és egyenes öltéssel varrjuk végig az előlapot.

20

21

 

13. Egyszerűen helyezz egy ágat, amelyet a sétád során találsz, a bevarrt nyílásba, és köss egy szalagot a széleire.

22

 

Most már csak fel kell akasztani az adventi naptárat, megtölteni és folyamatosan üríteni ;)

23

Édes és rövid adventi időszakot kívánok.

Ezt a naptárat pamut vagy poliészter anyagon is megtalálod.
Válaszd ki a neked megfelelőt )

 

 





Hogyan varrjunk adventi naptárat

Hogyan varrjunk adventi naptárat
Varrj egyedi adventi naptárat az utasításaink alapján.