Hogyan tudod levenni magadról helyesen az alap méretvételt? Gyakorlati tippek és trükkök

Hogyan tudod levenni magadról helyesen az alap méretvételt

 

Hogyan tudod levenni magadról helyesen az alap méretvételt? Gyakorlati tippek és trükkök

Szeretnéd, ha a személyre szabott ruháid passzolnának rád úgy, mintha rádöntötték volna? Ne becsüld alá a méretek megfelelő mérését. Ha blúzt, pólót vagy ruhát szeretnél varrni, adunk neked egy tanácsot, hogy csináld.

Mire kell gondolni a mérések megkezdése előtt?


 • Döntsd el, hogy melltartóval vagy anélkül

  Mellbőséged más lesz, ha melltartó nélkül vagy melltartóval fogod mérni magad. Ha tudod, hogy a varrandó ruha vagy a blúz alatt mindig fogod viselni fogod, akkor nyugodtan legyen rajtad a méretvételnél is. Ezenkívül viselj szűk pólót, leggingset vagy női harisnyanadrágot, valamint a szokásos fehérneműt.

 • Kérj valakitől segítséget

  Valószínűleg egyedül nem leszel képes levenni a saját méreteid a tükör előtt. A mérés sokkal pontosabb és kényelmesebb lesz, ha lesz melletted valaki aki segít ebben. Tényleg bárki szóba jöhet. Egyáltalán nem baj, ha fogalma sincs a varrásról. Viszont pótolhatatlan például a hát mérésénél.

 • Legyen kéznél a megfelelő mérőszalag

  A méréshez legjobb, ha rugalmas (műanyag) öntekerős mérőszalagot használunk és nem textil mérőszalagot A szövetmérők idővel megnyúlhatnak, és a méretek így nem fognak megfelelni a valóságnak.

 • Gondolj a helyes testtartásra

  A méretvételnél állj egyenesen, normális testtartással, de ne mereven, a lábak legyenek egymás mellett. A hasadat ne húzd be, és lélegezz normális, egyenletes tempóban. Hidd el, később megbánnád :). Az elkészült darab vagy túl szűk vagy kényelmetlen lenne, és így minden erőfeszítésed hiábavaló lenne.


Hogyan tudod levenni magadról helyesen az alap méretvételt?


1. Nyakbőség és Mellszélesség

A nyak bőségének helyes megméréséhez tartsd a mérőt közvetlenül a kulcscsontok felett, vagyis a nyaktőponton és a hetedik csigolyán keresztül mérve, és a mérést hátulról előre végezd.

Mérd meg a mellbőséget, ami a mellbőségnek az a része, amelyik elöl a két kar közé esik, melled legteltebb része körül végezd, tartsd a kezed a test közelében. Ne felejtsd el felvenni a melltartót, ha úgy tervezed, hogy a kész darab alatt hordani fogod.

Ebben a lépésben közvetlenül megmérheted a mell alatti körméretet is. Itt is jól jöhet egy melltartó. A legjobb, ha pontosan ott méred, ahol az alsó szegély van.


2. Derékbőség és csípőbőség

Ügyelj arra, hogy a derékbőséget ne aszerint mérd, ahol a nadrág általában végződik. Nem minden nadrágnak van a szabása derékig, tehát így előfordulhat az, hogy rosszul veszed le a méreteket. A természetes derék a törzs legkeskenyebb pontja, közvetlenül a bordák alatt.

A mérés egyszerűsítése érdekében derekadra kötött vékony gumi vonalában mért méret. Segítünk neked a további méretek lemérésében is. Azonban a gumit ne húzd túl szorosan, különben a kész termék kényelmetlen lehet.

Csípőbőség mérésénél a derékbőséggel párhuzamosan, a csípő legszélesebb pontján mérjétek, közben a lábaid legyenek összezárva.


3. Eleje derékhossz

Az eleje derék hosszat a váll közepétől (a ruhák összevarrásának helyétől) a derékban megkötött zsinórig mérjük. Próbáld meg lemásolni tested íveit.


4. Vállszélesség

A vállak szélességét a jobb váll végétől a bal váll végéig mérd. Könnyebb mérés érdekében viselj egy jól testhezálló pólót, és a bal ujj elejétől a jobb elejéig mérd meg a szélességet.

Ezenkívül ne felejtsd el megfelelően tartani a tested. Próbálj meg ne görnyedni, és a lapockáidat ne nyomd túl közel egymáshoz.


5. Hátszélesség és háta derékhossz

A hát szélessége a hónalj magasságában, vagyis a mellbőségnek az a része, amelyik a két leengedett kar közé esik. Legjobb azon a helyen mérni,ahol a melltartót kapcsolod be. De légy óvatos, és viselj olyat, amelyik jól áll, ami nincs túl magasan vagy alacsonyan.

Háta derékhossz pedig a hetedik csigolyától a derék vonaláig, vagyis a derékon hagyott vékony gumiig a hátközépen mért méret.


6. Karhossz és felkarbőség

Az ujjak végső hosszát magad szerint választod ki. Kezd azonban a mérést a váll elejétől, és tartsd a kezed 90°-os szögben hajlítva, vagyis az enyhén behajlított kar hossza a vállcsúcstól a csuklóig mérve. A felkarbőséget az erősebb karon, a felkar legerősebb pontján mérjük.


Készen is vagyunk, az alapvető méretek már meg is vannak. Most elkezdheted a ruhák, blúzok vagy pólók varrását. Megvásároltad már az anyagot? Ha még nem, akkor gyere és válassz a minőségi anyagkínálatunkból és egyedi tervezésű dizájnunkból.

Anyagot szeretnék választani